четвер, 4 січня 2018 р.

Технопарк «Nano-РУШ»_Білокуракинська ЗОШ №1

«Новій початковій школі – бути!». З таким гаслом впевнено крокує вперед педагогічний колектив Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.
         Наша модель представлена у вигляді технокомпозиції  «NanoРУШ». Це з’єднані між собою дев’ять шестерень, що символізують новітні форми, методи роботи та знаходяться в  тісному взаємозв’язку, взаємодії. Єдиний механізм, кожна деталь якого  важлива і призводить до руху велику багатофункціональну машину під назвою «Початкова школа». Загальна мета цього двигуна: розвиток успішного школяра (РУШ).

        Модульно-розвивальне навчання
    Вже другий рік школа працює за технологією модульно-розвивального навчання, що найкращим чином сприяє формуванню ключових та предметних компетентностей. Діяльнісний та особистісний підходи допомагають розкритися всім граням  індивідуальності школяра. Перехід на нову технологію навчання розпочали вчителі початкових класів школи.
      Середовище «Простір дружній до дитини»
     Це освітнє середовище,  яке якісно та методично відрізняється від традиційної школи, а соціально та емоційно наближене до позитивного родинного кола.
      Рухливі та логічні вправи на підлозі, буккросінг, зони активного та пасивного відпочинку з можливістю психологічного заземлення, впровадження психо-соціальних ігор, функціонування «Людотеки», залучення дітей старшої ланки до творчого та активного відпочинку з молодшими учнями – все це створює комфортну атмосферу перебування молодших учнів у школі.
     Партнерство з батьками
•          Родинні студії
Школа давно працює на засадах педагогіки партнерства. Третій рік впроваджується нова форма проведення батьківських зборів «Родинні студії», які об’єднують батьків різних класів за однією проблемою. Тематика зборів охоплює як виховні питання, так і теми, що пропагують знання з окремих наук та застосування цих знань в житті.
·         Школа батьків майбутніх першокласників
·         Школа відповідального батьківства
Ці напрямки включають в себе роботу з дошкільнятами,  їх батьками та батьками дітей окремих соціальних категорій.
Основною метою даного напрямку є якісна методична, емоційна та просвітницька підготовка батьків до реалій шкільного життя та основ взаємодії з дитиною, яка вперше стає школярем. Робота з дошкільнятами включає в себе наступність : дитячий садок – школа, перше позитивне знайомство зі школою, дзвоником, шкільними правилами в ігровій формі з елементами психолого-соціальних ігор та створення зони комфорту через «Людотеку».
    Інноватика  «DAILY 5»
       Це щоденні види діяльності: читання для когось, читання для себе, письмо для себе, робота зі словами, слухання. Виконуючи ці види діяльності кожного дня, учні вчаться бути самостійними під час читання та письма. Розвиває креативність, уміння мислити нестандартно.
Інноватика «Читання за методикою Кушніра»
       Метод, який поєднує артикуляційний автоматизм з графічним текстом. На кінець 4-го класу учні читають 300-400 слів за хвилину, проявляючи високий рівень зацікавленості до читання.
Інноватика «Розвиток математичних здібностей за методикою Скворцової»
      Ця методика розвитку математичних здібностей відповідає вимогам нової навчальної програми, спрямована на формування в учнів загального уміння працювати з математичним матеріалом.
       Дослідницька діяльність на уроці, робота з опорними  схемами, елементи розвивального навчання сприяють ґрунтовному та якісному засвоєнню програмового матеріалу та розвитку критичного і логічного мислення.
Інноватика «Легоконструювання»
LEGO– інноваційна технологія різнобічного розвитку дітей дошкільного віку, а ще — незамінний матеріал для стимуляції творчої діяльності дітей, адже вони люблять фантазувати, будувати та гратися.

Набори LEGO використовуються для закріплення і узагальнення знань. Діти експериментують з формою, поєднують і комбінують, і в результаті вільного пошуку відкривають нові закономірності. Спочатку діти працюють наодинці з LEGO, а потім поєднують свої моделі у великі конструкції, тим самим, згуртовуючись між собою, спілкуються, стають дружнішими.

Немає коментарів:

Дописати коментар